FSM Oy

FSM Oy löysi Adeona PIMistä kaiken, mitä kaipasi. Tuotetietojen käsittely ja rikastaminen on helpottunut huomattavasti.

Suomalainen turvatekniikan ja tietoverkon tukkuliike FSM Oy tuli Adeonan asiakkaaksi vuoden 2020 lopussa.

”Meillä ei käytännössä ollut aiemmin kunnon PIM-ratkaisua”, kertoo verkkokauppapäällikkö Mikael af Hällström lähtötilanteesta.

”Lähdimme hakemaan dynaamista ja uudenaikaista tiedonhallintajärjestelmää, ja Adeona PIM nousi nopeasti ehdokkaiden kärkeen.”

FSM Oy:n verkkokauppapäällikkö Mikael af Hällström kehuu Adeona PIM:in ominaisuuksia.

FSM:n PIM pystytettiin keväällä 2021, ja integraatio ERPin ja Adeona PIMin välillä tehtiin saman vuoden syksyllä. ERP-PIM-integraation lisäksi toteutettiin verkkokauppatoimittajan puolesta integraatio Adeona PIMin ja FSM:n verkkokaupan välillä.

“Adeona PIM osoittautui juuri sellaiseksi tuotteeksi, mitä haluttiin: se on selainpohjainen, jatkuvasti kehittyvä, ja siinä on kaikki ominaisuudet mitä kaipasimme”, kehuu af Hällström.

”Halusimme toimivat suodatukset, tuoteryhmähallinnan, massa-ajot… kaikki sellaista, mitä Adeonasta löytyy.”

FSM:llä on käytössä myös tuotetiedot Adeona PIMistä reaaliaikaisesti hakeva EasyCatalog, jonka kautta tehdään tuotekatalogeja esimerkiksi jälleenmyyjiä varten.

”EasyCatalog oli itse asiassa myös yksi syy, miksi halusimme tuotetiedonhallinnan ratkaisuksi nimenomaan Adeona PIMin”, sanoo af Hällström.

”Meillä on tehty aiemminkin katalogeja, mutta niiden ylläpito oli työlästä.”

Työn helppous mahdollistaa paremman jäljen

Af Hällström kehuu Adeona PIMin helpottaneen tuotetietojen käsittelyä ja rikastamista huomattavasti.

”Tuoteryhmien hallinta, tuotejärjestyksien hallinta ja muu vastaava tuotetietojen käsittely on paljon sujuvampaa kuin ennen. Tuotteiden rikastaminen ja teknisten tietojen lisääminen käy nopeammin kuin aikaisemmin. Nyt on myös helpompaa käsitellä valmistajilta excel-muodossa saatavaa tuotetietoa.”

”Tuotetietoihin panostaminen tuntuu mielekkäämmältä, kun tekeminen on sujuvaa ja mukavaa ja on mahdollista tehdä paljon parempaa jälkeä.”

Mikael af Hällström, FSM Oy

Integraatiot parantavat tiedonkulkua

Viimeisimpänä uudistuksena FSM:n PIMissä on alettu valmistella integraatiota STK:n sähkönumerot.fi -palveluun.

”STK-integraatio on meille todella tärkeä, koska käytämme paljon sähkönumeroita”, selittää af Hällström.

”Se on vähän niin kuin oma PIMinsä, ja nyt tavoitteena on yhdistää nämä kaksi tuotetiedonhallinnan tietokantaa toisiinsa.”

Adeona PIM on FSM:llä integroitu myös Microsoft PowerBI:hin. Näin BI-raportteihin voidaan lisätä mitä tahansa tuotetietoa.

Tulevaisuuden suunnitelmissa yhtenäiset prosessit

Jatkuva kehitys on niin Adeonan kuin FSM:nkin perusarvoja. Mikael af Hällströmin katse on kääntynyt jo tulevaisuuteen.

“Haluamme tietenkin kehittää jatkossa tuotetiedonhallintaamme entisestään”, hän toteaa.

”FSM:llä on kaksi tytäryhtiötä, joilla molemmilla on omat verkkokaupat. Tähän asti tehty työ mahdollistaa esimerkiksi sen, että meillä voisi tulevaisuudessa olla yhtenäiset tuotetiedon hallinnan prosessit koko konsernin laajuisesti.”

 


 

FSM Oy on maan johtava turvatekniikan ja tietoverkkotuotteiden maahantuoja ja tukkuliike.

Olemme vuodesta 1991 asti toiminut suomalainen perheyritys, ja toimimme strategisena hankintakumppanina suomalaisille turvallisuusalan toimijoille ja sähkötukkuliikkeille. Toimintamme kulmakivinä ovat asiakaslähtöinen palvelu, maailman johtavien valmistajien tuotteet ja laadukas toimitusketju.

Lue myös