Vieser tehostaa tuotetiedonhallintaa Adeona PIMillä

Suomalainen lattiakaivojen valmistukseen ja myyntiin keskittyvä perheyritys Vieser halusi terävöittää tuotetietoprosessejaan. Tuotehallintaan liittyvän esiselvitysprojektin jälkeen yhtiö päätyi ottamaan käyttöön Adeona PIMin.

Kotimainen perheyritys Vieser valmistaa ja myy lattiakaivoja ja niihin liittyviä ratkaisuja. Yrityksessä havaittiin tarve tehostaa tuotetiedonhallintaa, koska tuotetietoa pidettiin yllä monessa eri paikassa ja usealla eri kielellä. Tuotteiden avaamiseen ja päivittämiseen kului paljon aikaa, koska se piti tehdä eri järjestelmiin moneen kertaan. Niinpä yritys päätti tehdä esiselvityksen, jossa havainnoitiin koko tuotetietoprosessia eri kohtauspisteineen.

”Esiselvityksessä tuli tarkasteltua hyvin, missä kaikkialla meillä on tuotetietoa, mitä kaikkea me sillä teemme ja mihin tietoa viedään”, kertoo Senior Product Manager Jaana Honkonen.

Esiselvitysprojekti tehtiin perusteellisesti: mietittiin olemassa olevat haasteet, huomioitiin eri järjestelmät, tarkennettiin tavoitteet ja tehostamistarpeet tuotetiedonhallinnalle. Esiselvityksen tuloksena nähtiin, kuinka prosesseja voisi PIMin avulla parantaa ja hyödyt konkretisoituvat käytännön kokeilemisessa.

Vieser toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Näiden lisäksi yrityksellä on verkkosivuillaan tuotetietoa englanniksi. Vieserin tuotetietoprosessissa jälleenmyyjille hyödynnetään maakohtaisia yleisiä tietopalveluita ja tuotetietorekistereitä, kuten LVI-Info sekä Rakennustieto Suomessa, RSK Ruotsissa ja NRF Norjassa. Myös tuoteavausprosessi jälleenmyyjille on helpottunut PIMin myötä.

Eri kieliversioiden päivittäminen moneen järjestelmään ja verkkosivuille oli aiemmin varsin työlästä. Nykyään työ on sujuvampaa ja manuaalinen, päällekkäinen työ on vähentynyt, kun tuotetiedot päivitetään ensin Adeona PIMiin, josta ne uivat muihin järjestelmiin ja verkkosivuille. Vieser on PIMin käytössä vielä alkumetreillä, mutta järjestelmästä on saatu jo paljon hyötyä ja myös jatkokehitysideoita on mietitty.


Suomalainen Vieser on lattiakaivojen valmistukseen ja myyntiin keskittyvä perheyritys. Tuotteita on valmistettu Pohjanmaalla vuodesta 1973 lähtien. Vieser toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa ja on osa PAREE Group -perheyritysyhtymää, johon kuuluvat Vieserin lisäksi Serres Oy, Innokas Medical Oy ja Cubist IT AB. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 on noin 75M€ ja se työllistää yli 450 henkilöä.