Palvele asiakkaitasi paremmin yhte­näisellä tuote­kokemuk­sella

Keskitetyn tuotetiedonhallinnan kautta tarjoat yhdestä lähteestä laadukasta, paikkansa pitävää ja ajantasaista tuotetietoa kaikkiin kanaviin kaikille sidosryhmille. 

Palvele asiakkaitasi paremmin yhtenäisellä tuote­kokemuksella

Keskitetyn tuotetiedonhallinnan kautta tarjoat yhdestä lähteestä laadukasta, paikkansa pitävää ja ajantasaista tuotetietoa kaikkiin kanaviin kaikille sidosryhmille. 

Palvele asiakkaitasi paremmin yhtenäisellä tuote­kokemuksella

Keskitetyn tuotetiedonhallinnan kautta tarjoat yhdestä lähteestä laadukasta, paikkansa pitävää ja ajantasaista tuotetietoa kaikkiin kanaviin kaikille sidosryhmille. 

Mitä on PIM?

Kaupallisen tuotetiedon hallinta eli product information management (PIM) on tuotteisiin liittyvän tiedon keskitettyä organisointia ja sisällöllistä rikastamista asiakkaan monikanavaisia tarpeita varten. Sen avulla hallinnoidaan esimerkiksi teknistä tuotetietoa, markkinointikuvauksia, videoita, käyttöohjeita ja kuvituskuvia, joita julkaistaan esimerkiksi verkkokauppaan ja muihin digikanaviin tai fyysisiin kuvastoihin, tarjouksiin ja myymälämateriaaleihin.

Adeona PIM on digitaalisen kaupan­käynnin mahdol­listaja

Nopea ottaa käyttöön

Nopea oppia ja helppo käyttää

Nopea integroida

Nopeita tuloksia

Tärkeimmät ominaisuudet

Adeona PIM on ohjelmistona valmis ratkaisu. Käyttöönoton yhteydessä se konfiguroidaan vastaamaan käyttötarvetta: luodaan tuotetietomallit, tuotekategoriat, roolit, käyttäjät ja julkaisukanavat sekä tehdään halutut integraatiot. Tietomallin ja asetuksien hallinta tapahtuu järjestelmän käyttöliittymässä pääkäyttäjien toimesta. Näin tuotetiedonhallinnan sekä siihen liittyvien prosessien kehittäminen on järjestelmää käyttävän yrityksen hallinnassa, eikä konsultointia tarvitse ostaa. Toki me autamme mielellämme kaikissa asioissa ja teemme halutessanne myös tietomallin muutokset hallitusti. Intressimme on tehdä asiakkaamme riippumattomaksi meistä ja jakaa kaikki tietotaitomme asiakkaidemme hyödyksi.
20 vuoden kokemus ja systemaattinen asiakkaiden osallistaminen näkyy Adeonan käytettävyy­dessä ja joustavuudessa. Tuotekategorioiden muutokset, tuoteperheiden muutokset tai linkitykset sekä ominaisuuksien tai attribuuttien lisääminen tai poistaminen onnistuvat kaikki lennossa ja yhtä helposti, oli tarve sitten yksittäiselle muutokselle tai isojen massojen muokkaukselle.
Monipuolinen käyttäjien hallinta antaa mahdollisuuden määrittää käyttöoikeuksia juuri tarpeen mukaan. Esimerkiksi tuote­vastaavalle voi antaa näkyvyyden vain omiin tuoteryhmiinsä, toisaalta päämiehelle voi antaa tunnukset vain oman tuotteensa tai yksittäisen tuoteattribuutin tiedon päivittämiseen. Veloituksettomia lukukäyttäjäoikeuksia kannattaa jakaa yrityksen sisällä kaikille tuotetietoa tarvitseville.
Kuvien ja dokumenttien hallinta on Adeonassa helppoa. Median linkittäminen tuotteeseen tai tuotekategoriaan on yksinkertaista. Tuotedokumentteja on helppo hallita koko tuotteen elinkaaren mitalta kattavasti, tuotteen valintaan liittyvistä sertifikaatti-,  mitta- tai asennusohjeista aina takuu-, huolto- ja kierrätysohjeisiin asti. Kuvista ladataan Adeonaan korkea­resoluutioversiot, joista järjestelmä muuntaa automaattisesti erikokoisia kuvia vaikkapa verkkosivuille. Kuvia ja mediaa voi jakaa myös ulkopuolisille käyttäjille personoitavan käyttöliittymän kautta.

Adeona Sales Tool on helppokäyttöinen, selainpohjainen työkalu brändinmukaisten tuotesisältöjä sisältävien myynti- ja markkinointimateriaalien automatisoituun tuottamiseen.

Myyjien työajasta kuluu helposti jopa puolet tarjouksien ja Exceleiden työstämiseen asiakkaille, kun taas markkinointi käyttää merkittävän osan ajastaan aineistojen ulkoasujen hiomiseen.

Adeona Sales Tool automatisoi näitä työvaiheita, mikä vapauttaa aikaa tuottavampaan työhön.

Adeona PIM REST API mahdollistaa tuotetiedon helpon ja tehokkaan hyödyntämisen eri kanavissa. Kanavia voivat olla esimerkiksi oma, jälleenmyyjän tai kumppanin verkkokauppa tai nettisivusto, tuotetietopankki tai -rekisteri, kuten SYNKKA tai STK. 

Adeona PIM on rakennettu API-lähtöisesti ja sen dokumentoitu API mahdollistaa kaiken PIM:n sisältämän tiedon hyödyntämisen ja päivittämisen, mukaan lukien tuotetiedot, kategoriat, tiedostot – kuin myös järjestelmän asetukset. 

API:n avulla uusien julkaisukanavien käyttöönotto on lähtökohtaisesti helppoa, eikä vaadi Adeona PIM:n osalta sen kummempaa sovitustyötä tai integraatio-osaamista. 

Rajapinta tarjoaa tiedon JSON-muodossa, joka on yksinkertainen avoimen standardin tiedostomuoto ja vallitseva tapa REST-rajapinnoissa. Voitte tehdä integraatiot itse, antaa meidän tehdä ne, tai käyttää muuta valitsemaanne kumppania. Prosessi on helppo ja riskitön. 

Adeona PIM tarjoaa käyttäjille laajat ja tehokkaat hakutoiminnot. Tuotteita voidaan suodattaa eri hakutekijöillä niin käyttöliittymässä kuin rajapinnan kautta esim. integraatioissa. Edistyneemmät käyttäjät voivat käyttää Adeonan hakukieltä, joka mahdollistaa vieläkin laajemmat hakumahdollisuudet, käyttäen esimerkiksi AND- ja OR-ehtoja, sulkulauseita, regular expressioneita jne. 

Haku API on myös tehokkain tapa noutaa tuotetiedot esim. verkkopalvelun käyttöön integraatiossa. Dokumentaatiomme tarjoaa tähän selkeät esimerkit ja parhaat käytännöt.

Taustalla käytettävä hakuindeksi mahdollistaa nopeat haut, ja myös isojen tietomassojen välittäminen on tehokasta. Haussa on myös helppo rajata, mitä tietoja tuotteista haku palauttaa. Näin integraatiosta saadaan vieläkin tehokkaampi, kun turhaa tietoa ei siirretä lainkaan. 

Adeonan hakua voidaan myös käyttää esim. verkkokaupan puolella, mikäli verkkokauppa-alusta ei tarjoa riittäviä hakutoiminnallisuuksia. Näin suurten tuotemassojen hakutoiminnot saadaan toteutettua verkkokauppaan erittäin kevyesti. 

Omien alojensa edellä­kävijät valitsevat Adeonan

Valmistava teollisuus

Valmistavan teollisuuden on yhtä tärkeä kommunikoida tuotteistaan kuin tuotteiden jakelijoidenkin. Teollisuuden tuotetiedot vaihtelevat suuresti tuotteista riippuen. Paperikoneista kerrotaan eri asioita kuin elintarvikkeista, mutta molempien tuotteiden ostajat perustavat ostopäätöksensä tuotteisiin liittyviin tietoihin.

Tukku- ja vähittäiskauppa

Niin kuluttajat kuin tukkujen asiakkaat tekevät yhä useammin ostopäätöksensä ennen kauppaan saapumista. Tukku- ja vähittäiskauppojen on siksi optimoitava tuotetietonsa kaikissa myyntikanavissa – kampanja-aineistoista verkkosivustoihin ja myymälämateriaaleihin.

Palvelut

Myös ei-fyysiset tuotteet taipuvat PIM-riveiksi. Palvelualan yrityksillä erilaisten tuote- ja palvelupakettien rakentaminen ja tuotteiden linkitys toisiinsa mahdollistavat sen, että verkkokauppa ja muut digipalvelut näyttävät asiakkaalle oikeat ja relevantit vaihtoehdot eri asiointitilanteissa.

Tilaa demo

Hinnoittelu