Perkko

Kellojen maahantuonti- ja tukkuliike Oy Perkko on ammattitaitoinen ja perinteikäs suomalainen perheyhtiö, joka kuuluu osaksi Nurmi-Yhtiöitä. Adeona PIMin avulla Perkko saa kellot ja niiden tuotetiedot ketterästi jälleenmyyjiensä saataville.

Vuonna 1918 perustettu Oy Perkko on kelloihin ja koruihin erikoistunut maahantuonti- ja tukkuliike. Se on osa suomalaisomisteista Nurmi-Yhtiöt Oy:tä. Nurmi-Yhtiöiden liiketoimintaan kuuluvat Perkon lisäksi miesten asusteita myyvä ja valmistava Matex Oy ja teollisuuden sekä korjaamoalan tukku- ja vähittäisliike Koneboss Oy. Nurmi-Yhtiöiden suurimpana toimialana on kiinteistökehittäminen.

Oy Perkon valikoimaan kuuluvat yrityksen omat brändit, Suomen tunnetuin kello Leijona ja Voutilainen x Leijona, sekä kattava valikoima muita maailmanluokan kellobrändejä kuten Seiko, Casio ja GANT. Leijona-kellojen valmistajana Perkko on toiminut jo vuodesta 1919 saakka, muilla yhtiön maahantuomilla brändeillä on ulkomaiset päämiehet. Perkon kelloja myydään laajan jälleenmyyjäverkoston kautta.

Perkon kellovalikoimaan kuuluu paljon eri brändejä ja erilaisia kelloja eri tarkoituksiin. Osa kelloista on ajannäyttäjiä perustoiminnoilla, osa älykelloja ja lisäksi on kodinkelloja. Kellot voivat olla hyvinkin erilaisia keskenään, osassa on erittäin paljon toiminnallisuuksia. Perkko ylläpitää tuotetietoja suomeksi ja englanniksi; tuotetietojen ylläpidossa keskeisessä asemassa on Adeona PIM.

“Tuotetiedonhallinta on nostettu meillä Perkossa keskiöön. Tahtotilana on muun muassa yhdenmukaistaa tuotteesta riippumatta tuotetiedot niin, että kaikista tuotteistamme on määrätyt tuoteominaisuudet sekä materiaalit asiakkaidemme saatavilla. Tulemme panostamaan myös tuotetietojen syöttämisen sekä hallinnoinnin helpottamiseen PIMin toiminnallisuuksien avulla”, kertoo eCommerce Manager Katri Mäenpää.

Tuotteet ja tuotetieto asiakkaiden saataville nopeasti

Katri Mäenpää toimii Oy Perkossa yhtenä PIM-pääkäyttäjänä. Hän vastaa lisäksi Leijona-brändin markkinoinnista ja verkkokaupasta, btob-kaupan kehityksestä ja toimii markkinointitiimin vetäjänä.

Perkolla tuotevastaavat päivittävät tuotetiedot Adeona PIMiin ja huolehtivat siitä, että ne ovat järjestelmässä ajan tasalla. Tietoja, joita ylläpidetään ovat mm. tiedot kellon koneistosta, vesitiiviydestä, kuoren ja rannekkeen materiaaleista ja väritiedoista. Kaikista tuotteista on PIMissä kuvamateriaalia, perustuotekuvien lisäksi suuresta osasta tuotteista on saatavilla myös fiiliskuvia tuotteiden markkinointia varten.

Markkinointitiimi huolehtii, että tarvittavat tuotemateriaalit ja -aineistot ovat PIMissä saatavilla, eli esimerkiksi edellä mainitut kuvat ja valmiit mainospohjat. Jälleenmyyjät voivat käyttää näitä materiaaleja markkinoidessaan omaa valikoimaansa paikallisesti. Kuvat ovat helposti löydettävissä Adeona PIMissä selkeiden kansiorakenteiden ja hyvien hakutyökalujen avulla. Eri sidosryhmille on mahdollista jakaa eri tasoista materiaalia käyttöoikeuksien mukaan.

“Yritämme miettiä, mitkä ovat sekä jälleenmyyjien että tuotteen loppukuluttajan kannalta oleelliset tuotetiedot, jotka vähintäänkin pitäisi PIMistä löytyä. Eri päämiehiltä tulevissa taustamateriaaleissa on tietoa hyvinkin erilaisissa muodoissa, mikä tuo oman haasteensa tuotetiedonhallintaamme”, valaisee Katri Perkon tilannetta.

Perkon tuotetiedonhallinnan projekti aloitettiin aikanaan asettamalle sille selkeät tavoitteet. Tuotetietoja haluttiin hallita keskitetysti ja systemaattisesti yhdessä paikassa, ja lisäksi asetettiin muun muassa seuraavia päämääriä:

  • Kuvien ja tuotekuvausten siirtyminen sähköisiin palveluihin.
  • Päivittyvät brändikohtaiset kuvastot saatavilla ajantasaisina.
  • Varastonkierron parantaminen.
  • Myynnin kasvattaminen.
  • Kustannustehokkuus.
  • Rikastetut, laadukkaat tuotetiedot, tuotekuvat ja muu materiaali automatisoidusti verkkokaupoista kuvastoihin.
  • Kumppanit saavat laadukkaat tuotetiedot ja muut materiaalit yhdestä kanavasta.

”Adeona PIMin avulla saamme tiedot päivitettyä nopeammin ja tuotteet asiakkaiden saataville. Tiedot menevät PIMistä BtoB-verkkokauppaan, joka on jälleenmyyjille tärkeä tiedon lähde. Sieltä jälleenmyyjät valitsevat tuotteet myyntiin ja toki tilauksia tehdään myös myyntiedustajiemme kautta. Verkkokaupasta tilaaminen on helppoa ja jälleenmyyjä voi tehdä tilaukset haluamanaan ajankohtana.”

Verkkokaupan lisäksi Perkko tarvitsee myynnin tueksi kuvastoja, jotka päivittyvät useamman kerran vuodessa valikoimien uudistuessa. Perkon PIMistä on nykyään intergraatiot verkkokaupan lisäksi EasyCatalog -taittoautomaatioon, jonka avulla ajankohtaiset kuvastot oikeine tuotetietoineen on mahdollista laatia nopeasti.

Tuotetieto on keskeistä toiminnassa

Laadukas ja kattava tuotetieto on Perkon liiketoiminnassa tärkeässä asemassa: yritys haluaa olla jälleenmyyjien luotettava kumppani, jonka kanssa on helppo asioida. Digitaalisen kaupankäynnin ehto on, että tuotetiedot saadaan järjestelmään keskitetysti ja sen jälkeen valitaan, missä kanavassa tuotteet ovat esillä.

”Tuotetiedonhallinta on meillä strategisessa asemassa datan ollessa keskiössä nykypäivän toiminnassa. Tuotetiedonhallintajärjestelmä ei ole vain tekninen ratkaisu, se on merkittävä osa organisaation strategisia päätöksiä, joka ohjaa toimintaa mm. verkossa ja muita digitaalisia palveluita. Rikastava tuotetieto on tärkeää omaisuutta. Sen hallinta on välttämätöntä, jotta voimme toteuttaa strategiaamme sähköisissä kanavissa. PIMin avulla on saatu lisää tuottavuutta, reagointinopeutta ja se auttaa luomaan sujuvia asiakaskokemuksia.”

Yhteistyö Adeonan kanssa on sujuvaa

Katri itse on käyttänyt Adeona PIMiä reilun vuoden ajan, osa hänen kollegoistaan kauemmin. Katri on osallistunut myös Adeona Communityn toimintaan, minkä kautta saa kuulla kokemuksia Adeonan muilta käyttäjiltä. Hän kokee, että Adeonaan voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä.

”Yhteistyö Adeonan kanssa on ollut helppoa ja mukavaa. Jokaiseen kysymykseen saa heti selkeän vastauksen, eivätkä mahdolliset ongelmatilanteet jää odottelemaan ratkaisua pitkäksi aikaa. Meillä on yhdessä kuukausittain palaverit, joissa käymme läpi sekä itseä askarruttavia asioita että uusia toiminnallisuuksia. Nämä palaverit ovat olleet todella hyviä ja kehittäviä. Adeonan kanssa on helppo toimia, kun on suora nopea yhteys; asiointi tuntuu henkilökohtaiselta avulta ja tuelta.”

Oy Perkko on Helsingissä toimiva tukku- ja maahantuontiyritys. Yritys on osa turkulaista perhekonsernia Nurmi-Yhtiöt Oy:tä. Perkon tuote- ja palveluvalikoimaan kuuluvat kansainvälisesti tunnettujen kello- ja korumerkkien maahantuonti jo yli sadan vuoden kokemuksella. Perkon brändit ovat olleet osana suomalaisten arkea ja juhlapäiviä jo yrityksen alkuajoista lähtien.

Lue myös

ETRA Megacenter Rusko Oulu
Asiakaskokemuksia

Etra