Tuotetiedon hallinta tukku- ja vähittäiskaupassa

Niin kuluttajat kuin tukkujen asiakkaat tekevät yhä useammin ostopäätöksensä ennen kauppaan saapumista. Tukku- ja vähittäiskauppojen on siksi optimoitava tuotetietonsa kaikissa myyntikanavissa – kampanja-aineistoista verkkosivustoihin ja myymälämateriaaleihin.

Tuotetiedonhallinta vähittäiskaupassa

Vähittäiskaupassa ei enää riitä, että kivijalkamyymälän myyjä tietää tuotteesta kaiken. Yhä useammin kuluttajat tekevät ostopäätöksensä ennen kauppaan saapumista. Tämä tarkoittaa, että vähittäiskauppojen on optimoitava tuotetietonsa kaikissa myyntikanavissa – kampanja-aineistoista verkkosivustoihin ja myymälämateriaaleihin.

Tuotetiedonhallinta mahdollistaa nopean reagoinnin trendeihin

Vähittäiskaupassa tuotteen kaupallinen elinkaari voi olla lyhyt ja nopea. Tämä edellyttää tehokasta tuotetietojen julkaisuprosessia. Kaupan on usein oltava valmis reagoimaan viimeisimpään trendiin ja kuluttajien mieltymyksiin muutamassa tunnissa, mikäli haluaa voittaa kilpailun asiakkaiden huomiosta. Tämä on mahdollista, kun kaikkia tuotetietoja hallitaan keskitetysti Adeona PIM -tuotetiedon hallinnan järjestelmässä.

Asiakas on kuningas vähittäiskaupassa, ja hän ostaa muualta, jos monikanavainen tuotekokemus on hoidettu huonosti. Adeona PIM on erinomainen työkalu yhtenäisen ja johdonmukaisen tuotekokemusten hallintaan sosiaalisessa mediassa, verkossa, mobiilisovelluksissa, uutiskirjeissä, kampanjamateriaaleissa ja myymälässä.

Julkaisuautomaatiolla kattavat tuotetiedot myös myymälöiden käyttöön

Monet vähittäiskaupan yritykset ovat alkaneet kiinnittää enemmän huomiota tuotetietoihin ja hakupalveluihin verkkopalveluissaan, mikä on hieno asia. Joskus tuotteille tarjotaan kuitenkin paljon parempia tuotetietoja verkkopalveluissa kuin myymälöissä. Näin ei tarvitse olla. Kun tuotetietoja hallitaan keskitetysti Adeona PIM -järjestelmässä, informatiivisia hintalappuja, mainoksia ja hyllyreunaetikettejä voidaan tuottaa myös napin painalluksella.

Lue lisää julkaisuautomaatiosta »

Tuotetiedonhallinta tukkukaupassa

Tukkumyynnissä tuotetietojen hallinta on ollut toimintaedellytys jo jonkin aikaa. Tukkumyynti perustuu loppujen lopuksi tuotteiden ostamiseen ja myyntiin, ja se vaatii välitettävien tuotteiden tuotetietojen hallintaa loppuasiakkaiden ostoprosessia tukien.

Tuotetiedonhallinta auttaa erottumaan kilpailijoista

Menestyminen kiristyvässä kilpailussa tukkukaupassa liittyy yhä enemmän hyvään tuotetietoon. Globalisoituneessa maailmassa tukkumyyjä on harvoin ainoa yritys, josta asiakas voi ostaa tuotteen. Tukkukauppiaan on mietittävä tuotekuvausten hakukoneoptimointia – miten erottua kilpailijoista. Ei välttämättä riitä, että vain käännät valmistajan tuotekuvaukset paikalliselle kielelle. Yleensä tarvitaan myös lisätietoja, jotka tuovat lisäarvoa tukkukauppiaiden paikallisille asiakkaille.

Eri päämiesten tuotteiden yhdenmukaistaminen omaan tarjontaan

Toinen tärkeä huomioitava tekijä on tuotetietojen yhdenmukaistaminen. Yhdenmukaistaminen voi tapahtua kahdella eri tasolla – paikallisesti vaadittujen teollisuusstandardien (esim. ETIM tai GS1) tai tukkumyyjän oman tuotemerkin mukaan. Adeona PIM on erittäin tehokas työkalu tuotetietojen yhdenmukaistamiseen.