Martela

Martela osallistui uuden Adeona Media Bankin kehitykseen. Tavoitteena oli saada aikaan kuvapankki, joka olisi mahdollisimman käyttäjäystävällinen ja helppo ylläpitää. Lopputuloksena saatiin täysosuma aineistojen jakeluun.

Adeona Media Bankin tuotekehitykseen kaivattiin asiakasnäkökulmaa. Martela tarvitsi käyttöönsä kuvapankin, joka on käyttäjäystävällinen ja vastaa yrityksen toiminnallisuus- ja visuaalisuusvaatimuksiin. Tarpeet ja näkemykset kohtasivat ja syntyi kaikkia ilahduttava työkalu: Adeona Media Bank, josta Martela käyttää kuvapankki-termiä.

Suomalainen perheyritys Martela suunnittelee ja toteuttaa käyttäjäkeskeisiä työ- ja oppimisympäristöjä, joiden erilaiset tilat tukevat yksilöllisiä tapoja tehdä työtä ja oppia. Visuaalisuus on Martelan toimialalla tärkeä elementti sekä omalle henkilöstölle että sidosryhmille ja Martela-brändin mukaisien kuvien hyödyntämiseen tarvittiin nykyaikainen, sekä yrityksen sisäisten että ulkoisten käyttäjien tarpeet täyttävä, kuvapankki.

Martela on ollut Adeona PIM -asiakas jo pitkään, ja vuosien varrella on työskennelty yhdessä monien muutoshankkeiden kanssa. Uuden sukupolven Adeona PIM -käyttöönoton yhteydessä keväällä 2022 PIMistä tuli myös tuotetiedon intranet.

Tässä vaiheessa mietimme myös ulkoista kuvapankkia, mutta se ei olisi ratkaissut ongelmaa: tiedot olisi edelleen pitänyt päivittää tuplasti. Niinpä ilahduimmekin, kun Adeonalta tuli ehdotus osallistua pilottiryhmään, jossa PIMissä kehitettäisiin erillinen mediapankkikäyttöliittymä ja pääsisimme vaikuttamaan sen toiminnallisuuksiin, ulkonäköön ja miten se olisi yrityksen räätälöitävissä. Ehdotus oli meille todella tervetullut ja nappasimmekin heti tästä kiinni”, kertoo Marketing Coordinator Katri Nenonen, joka toimii Martelassa PIM-pääkäyttäjänä.

Media Bankia kehitettiin käytettävyys edellä

Martela teki sekä sisäisesti että myös valikoiduille asiakkaille kohdennetun kyselytutkimuksen, jonka perusteella tunnistettiin tärkeimmät kuvapankkitoiminnallisuudet. Tavoitteena oli saada aikaan Martelan näköinen kuvapankki, joka olisi mahdollisimman käyttäjäystävällinen ja helppo ylläpitää.

Halusimme, että Martelan brändinmukaiset ja ajankohtaiset kuvat ovat aina helposti saatavilla kaikille käyttäjäryhmille. On tärkeää, että ratkaisu on käyttäjäystävällinen sekä toiminnallisesti että visuaalisesti”, jatkaa Nenonen.

Kehitysprojektissa sujuvaa yhteistyötä

Martelalla on tehty paljon muutoksia viime vuosina: verkkosivut uudistettiin keväällä 2020, nykyiseen Adeona PIMiin siirryttiin pari vuotta myöhemmin ja verkkokauppa avattiin viime joulukuussa.

Yhteistyö Adeonan kanssa on aina ollut hyvin mutkatonta, asiat on tehty hyvällä yhteisen tekemisen meiningillä eikä tämä projekti ollut siitä poikkeus”, kertoo Nenonen iloisesti.

Yhteistyö on ollut tiivistä. Tuotekehitys jaksoi kärsivällisesti kuunnella toiveita ja muutospyyntöjämme. Martelan toiveet visuaalisuudesta ja muista tarpeista pyrittiin toteuttamaan mahdollisimman hyvin. Adeonan Katri ja Virpi pitivät loistavasti projektin langat käsissään; he ovat tehneet kanssamme paljon yhteistyötä, joten Martelan toiveet ovat tuttuja”.

Uuden kuvapankin käyttö arjessa on ketterää

Kaikki kuvapankin kuvat ja muut aineistot tallennetaan nyt vain yhteen järjestelmään, Adeona PIMiin, josta ne julkaistaan kuvapankin lisäksi myös muihin kanaviin, kuten esimerkiksi verkkosivuille ja –kauppaan, tuotekorteille ja hinnastoihin.

Martelan brändinmukaiset kuvat ovat nyt helposti saatavilla eri käyttäjäryhmille.

Uusi kuvapankki toimii Nenosen mukaan todella näppärästi. Kuvapankin ulkonäkö on freesattu, brändin mukaiset ja ajankohtaiset kuvat ovat saatavilla kaikille ja lisäksi on Pinterest-jakomahdollisuus. Korkearesoluutioisten kuvien lataaminen sujuu todella nopeasti, päivitykset ovat nopeita, tiedostojen siirtäminen ja järjestely on ketterää, kuvien piilottaminen ja nimeäminen on helppoa.

Martelan oma väki voi kirjautua kuvapankkiin suoraan Microsoft-tunnuksilla, joten erillisiä tunnuksia ei tarvitse muistella. Tämä helpottaa pääkäyttäjien arkea, kun ei enää tule erillisiä käyttäjätunnuspyyntöjä tai kyselyjä unohtuneista tunnuksista. Kuvapankki on aktiivisessa käytössä suunnittelijoilla, medialla, jälleenmyyjillä ja markkinoinnin kumppaneilla. Sidosryhmät saavat rekisteröidyttyään käyttäjätunnuksen. Kuvien latausta ja näkyvyyttä voidaan rajata käyttäjäryhmän mukaan.

Hyvä muutos on ollut myös se, että 3D-objektit ja -materiaalikirjastot suunnittelijoiden käyttöön ovat helposti ladattavissa kuvapankista eikä ainoastaan nettisivuilta niin kuin aiemmin. Tämä on päivitysmielessä kätevää eli nykyään laitetaan päivitetyt paketit ainoastaan kuvapankkiin ja on myös käyttäjälle helpompaa ladata kaikki yhdestä paikasta”, toteaa Nenonen.

Nyt kuvapankki on meillä jo käytössä, ja se on kehitykseen käytetyn ajan väärti. Kuvapankilta vaaditaan tänä päivänä paljon toiminnallisuuksia ja se on meille erittäin tärkeä. Olemmekin tosi tyytyväisiä, että olemme saaneet Adeona Media Bankista hyvän työkalun kuvien hallintaan kokonaisuudessaan; siitä iso kiitos Adeonalle ja kaikille projektiin osallistuneille. Kaiken kaikkiaan oli onnistunut projekti ja tosi tarpeellinen meille – toivotaan, että muutkin innostuvat tästä!

Lisätiedot:
Adeona Media Bankin kautta voi jakaa Adeona PIMiin keskitetysti tallennettuja mediasisältöjä sidosryhmilleen oman ilmeensä mukaisesti brändätyn palvelun kautta. Katso lisätietoja: Mediasisältöjen jakaminen helpommaksi Adeona Media Bankin avulla.

Lue myös