Martela

Martelan monipuoliset ratkaisut vaativat laadukkaan taustajärjestelmän, jotta asiakkailla, yhteistyökumppaneilla ja suunnittelijoilla on aina käytössään paikkansa pitävät tuotetiedot.

Martelan monipuoliset ratkaisut vaativat laadukkaan taustajärjestelmän, jotta asiakkailla, yhteistyökumppaneilla ja suunnittelijoilla on aina käytössään paikkansa pitävät tuotetiedot. Tarvittavia materiaaleja ovat mm. kuvat, tuotekuvaukset, käyttöohjeet kieliversioineen, kalusteiden mitta-, materiaali- ja ympäristötiedot sekä suunnitteluun tarvittavat CAD-kuvat – mm. kaikkea tätä tietoa hallinnoidaan Adeonan kautta.


Sales Tool ja Media Bank myynnin vauhdittajina

Martela käyttää Adeona Sales Tool -työkalua hinnastojen, tilausvahvisteiden sekä automaattisesti muodostettavien tuotekorttien tuottamiseen. Tuotekortit ovat ladattavissa ajantasaisilla tiedoilla Martelan nettisivuilta ja tuotetiedon intranetistä.

Mediapankin avulla tuote- ja miljöökuvien jakaminen sekä sisäisesti että erityyppisille yhteistyökumppaneille onnistuu sujuvasti ja kuvista automaattisesti muodostuvat konversiot sopivat monenlaisiin käyttötarpeisiin.

Monikanavaisuus edellä

Keskitetyn tuotetiedonhallinnan tarpeen taustalla oli web-uudistus ja tavoite, että uudet verkkosivut palvevat mahdollisimman hyvin eri sidosryhmiä. Keskitetty aineistonhallinta mahdollisti sen, että julkaiseminen voitiin automatisoida globaaliin verkkopalveluun, maakohtaisiin verkkopalveluihin, globaaliin mediapankkiin, tuotetietointraan sekä tuotekortteihin. Jaetut tiedot palvelevat laajasti eri kohderyhmiä. Martelalta kerrotaan:

Asiakkaat ja myynti ovat kiitelleet lisääntynyttä ulkoisen ja sisäisen tuotetiedon määrää. Myös tiedon löydettävyys on parantunut merkittävästi.

Haasteet

Toiminnanohjausjärjestelmän ja tuotekehityksen sisältämää komponenttitietoa ei voitu hyödyntää tuotemarkkinoinnissa.

Tuotetietojen ylläpito eri kielillä eri julkaisukanaviin oli aikaavievää ja tuotetiedon ajantasaisuudessa oli puutteita.

Ratkaisu

Perustettiin tuotteita puhtaasti myynnin ja markkinoinnin tarpeisiin. Tuotetiedonhallintaan tarvittiin keskitetty ratkaisu, joka oli Adeona PIM. Tuotetietojen ylläpidosta Adeona PIM -järjestelmässä vastaavat tuotepäälliköt ja markkinointi.

Hyödyt

Tuotetiedon ylläpito on systemaattista. Asiakkaat ja myyjät kiittävät lisääntyneen ulkoisen ja sisäisen tuotetiedon tiedon määrää. Sen löydettävyys on myös parantunut merkittävästi.

Faktat

  • 6 eri kieltä
  • 600 tuotetta variaatioineen
  • tuhansia materiaaleja tuotetietoineen
  • Keskitetty aineistonhallinta ja jakelu
  • Automatisoidut julkaisut lukuisiin kanaviin


Martela on vuonna 1945 perustettu suomalainen perheyritys, joka suunnittelee ja toteuttaa käyttäjäkeskeisiä työ- ja oppimisympäristöjä ja tarjoaa asiakkailleen toimialansa parasta laatua ja palvelua. Martelan tuotteet ovat kestäviä, ergonomisia ja innovatiivisia, ja ne lisäävät viihtyvyyttä, hyvinvointia ja tuottavuutta. Martelan tarjoamien ratkaisuiden lähtökohtana on huolehtia, että ihmiset löytävät iloa työstään – Happy Mondays since 1945.

Lue myös