Adeona PIM versiopäivitys 2024.1.0

Vuoden ensimmäinen Adeona PIM versiopäivitys eli 2024.1.0 on nyt julkaistu. Mukana on toivottuja toiminnallisuuksia liittyen tuotteiden suodattamiseen tuotelinkkien ja käyttäjäroolien oikeuksien perusteella, lajitelma- tai settituotteiden luomiseen massana Excel importin avulla ja parannuksia dynaamisten attribuuttien skripteihin.

Tuotteiden suodattaminen Table View -näkymässä

Advanced search: tuotteiden suodattaminen tuotelinkkien ja käyttäjäroolien oikeuksien perusteella.

Table View -näkymän Advanced search -tilassa on nyt mahdollista suodattaa tuotteita sen perusteella, onko niille lisätty tuotelinkkejä tai sen mukaan, mille rooleille tuotteilla on annettu erilaisia oikeuksia.

Tuotteiden Excel import

Excel import: mahdollisuus perustaa lajitelma- tai settituotteita massana

Tuotteiden Excel importiin on lisätty mahdollisuus perustaa yksittäisiä lajitelma- tai settituotteita (assortment/bundle) massana Excel importin avulla. Tämä toivottu toiminnallisuus mahdollistaa ketterämmät toimintatavat, kun esimerkiksi lajitelmatuotteita voi nyt perustaa Adeona PIM -järjestelmään valmiiksi ennen kuin variaatiotuotteet ovat valmiita lajitelmatuotteeseen liitettäväksi.

Dynaamiset attribuutit

Dynaamisten attribuuttien skripteihin on lisätty seuraavia uudistuksia:

  • Mahdollisuus viitata skripteissä tuotteen kategorioihin (kategorian koodi ja polku).
  • Uudet apufunktiot monivalinta-attribuuttien (multichoice) arvojen ja numeroattribuuttien prefixien ja suffixien palauttamiseksi.
  • Tabin käyttäminen script editorissa sisennyksen lisäämiseksi.
  • Parannuksia virheviestintään, mikäli skriptin validoinnissa havaitaan virheitä.

Parannuksia käyttöliittymään

  • Tuote-editorinäkymä: selkeämpi ylläpito kategorioille erillisen valikon avulla.
  • Tuotehierarkiapuu: selkeämpi ulkoasu taustavärikorostuksilla.
  • Rikastusastemittarit: mittareiden järjestys tuotelomakkeella aakkosjärjestyksen mukaan.


Muita parannuksia

”Long lived” API tokenit integraatioiden ja tausta-automaatioiden käyttöön

API-tokeneita voidaan käyttää tällä hetkellä käytössä olevan käyttäjätunnus+salasana -yhdistelmän sijaan käyttäjän autentikointiin erilaisten integraatioiden ja tausta-automaatioiden yhteydessä. Mikäli esim. jokin ulkopuolinen sovellus hakee suoraan PIM:stä tietoja, voidaan tämän sovelluksen käyttöön luoda API-token, joka on määritellyn ajan voimassa (esim. 10 vuotta). Mikäli käyttäjälle, jolla on vain lukuoikeudet PIM:iin, luodaan API-token, lasketaan tämä käyttäjä lisenssinhallinnassa API-käyttäjäksi.

Hakuindeksoinnin suorituskykyparannukset

Adeona PIM sisältää tehokkaan hakumoottorin, jonne kaikki PIMiin tehtävät muutokset indeksoidaan. Hakuindeksoinnin suorituskykyä on tässä julkaisussa päivitetty merkittävästi ja indeksointi voi ympäristöstä ja tietomallista riippuen nopeutua jopa 40-50 %. Optimointi myös vähentää järjestelmän kokonaiskuormaa palvelimella.