Esittelyssä Adeona PIM -versiopäivitys 2023.5.0

Uusimman versiopäivityksen yhteydessä on jälleen tehty toivottuja uudistuksia ja parannuksia sekä tuotetiedon että tiedostojen hallintaan Adeona PIMissä. Olemme erityisesti parantaneet Table View -näkymää asiakkaidemme toiveiden ja ehdotusten pohjalta.

Tiedostojen ylläpito: tiedostojen versionhallinta käyttöliittymässä

Kun Adeona PIMin tiedostojen ylläpitoon tallennetaan uusia versioita tiedostoista, ovat nämä versiot nyt nähtävissä suoraan tallennetun tiedoston tiedoista Adeona PIM -käyttöliittymässä.

Tiedostonäkymään on lisätty uusi ”Versions”-välilehti ja valitun tiedoston versiot ovat nähtävissä listauksessa. Listaukseen tuodaan näkyviin myös ennen versiopäivitystä lisätyt tiedostoversiot. Ylimpänä on uusin, käytössä oleva versio ja tämän alla listattuna tiedoston vanhemmat versiot uusimmasta vanhimpaan. Versioihin liittyvät toiminnot:

  • Esikatselu
  • Tiedosto-originaalin lataus
  • Tiedostoversion poisto
Adeona PIM 2023.5.0 file versions

Table View: Simple Search useiden eri arvojen perusteella tehtävään hakuun

Aiemmin Table View -näkymässä on ollut mahdollista hakea Advanced Searchin hakulausekkeiden avulla tuotteita esimerkiksi Exceliin listattujen tuotekoodien perusteella pilkkueroteltuna listauksena.

Versiopäivityksen jälkeen tuotteiden hakeminen Table View -näkymään tuotekoodin, GTIN-koodin, Brandin, Global namen tai muiden text (single line) attribuuttityyppien perusteella on helpompaa, kun ”Multiple values”-haku löytyy nyt Simple Search -valikosta.

Käyttäjä voi valita haettavaksi kentäksi esimerkiksi tuotekoodin ja listata halutut tuotekoodit ”Values”-kenttään. Arvot erotellaan toisistaan rivinvaihdolla, joten esimerkiksi Excelistä kopioidut tuotekoodit voi liittää ”Values”-kenttään suoraan.

Table View: parannuksia sarakkeiden valintaan ja Excel Exportiin

Sarakkeiden valintaan liittyvät toiminnot on tämän version myötä koottu ”Column selection”-valikon alle. Samalla ”Choose columns”-näkymään on tuotu uusia, käyttöä helpottavia elementtejä.

Select all -toiminto

Kaikkiin sarakeryhmiin (Properties, Attributes, Channels, jne.) on tuotu mahdollisuus valita kaikki ryhmän kentät yhdellä napin painalluksella. Näin käyttäjä voi valita kerralla vaikkapa kaikki kanavat tarkasteltavaksi Table View -näkymään.

Attribuuttien valinta sarakkeiksi ja Single Sheet Export

Käyttäjä voi valita Table View -näkymään attribuutteja käyttämällä suodattimia. Attributes-ryhmässä voi attribuutteja suodattaa attribuutin datatyypin, PIM tabin, attribute type tagin ja/tai kanavan perusteella.

Näin on mahdollista valita Table View -näkymään esimerkiksi kaikki ERP-välilehden numeroattribuutit ja viedä nämä Single Sheet Exportilla Exceliin tarkasteltavaksi ja täydennettäväksi.

Huomioithan, että valitessasi suuria määriä sarakkeita Table View -näkymään, näytetään käyttöliittymässä ainoastaan 50 saraketta, mutta kaikki valitut sarakkeet tulostuvat vietävään Exceliin.

Export or Download -valikko

Table View -näkymässä aiemmin erillisinä valintoina sijainneet ”Excel export” ja ”Download” -toiminnot on yhdistetty yhden ”Export or Download”-valikon alle.

Tuotehierarkiapuu: Drag & Drop -toiminto korvattu Cut & Paste -toiminnolla

Aiemmissa Adeona PIM -versioissa Products & Categories -osion Tools-valikon alla sijainnut Drag & Drop -toiminto on poistettu. Tämän sijasta hierarkiapuuta voi järjestellä Tree bulk edit mode -valikossa sijaitsevaa Cut & Paste -toimintoa käyttäen.