ETIM International julkaisee ETIM xChangen

ETIM Internationalin uusi tuotetiedon välitysformaatti ETIM xChange julkaistaan alkuvuodesta, näillä näkymin 19.2.2024.

ETIM Internationalin uusi tuotetiedon välitysformaatti ETIM xChange julkaistaan alkuvuodesta 2024. Sen tarkoituksena on standardisoida teknisen tuotedatan siirtoa järjestelmien välillä entisestään. Me Adeonalla seuraamme tilannetta ja valmistaudumme selvittämään, mitä uusi formaatti tarkoittaa nykyistä BMEcat-formaattia käyttäville asiakkaillemme.

Uusi formaatti ETIM xChange versio 1.0 julkaistaan vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen aikana, näillä näkymin 19.2.2024. ETIM xChangen tärkeimmät kohdat:

  • Kaikkien aikojen ensimmäinen maailmanlaajuiseen käyttöön keskittyvä tuotetiedonvaihtostandardi.
  • ETIM Internationalin ja sen yhteisön täysin hallinnoima formaatti.
  • Perustuu European Master Data Guideline (EMDG)-ohjeistukseen, mutta projektiryhmä on ottanut huomioon myös muut tunnetut tuotetiedon vaihtostandardit. (DICO, BMEcat, FAB-DIS).
  • Käyttää GS1 standardin mukaista GTIN-tunnusta tuotteiden tunnistamiseen.
  • JSON-pohjainen formaatti.
  • Sisältää kattavan dokumentaation.

Lue lisää (englanniksi): ETIM International

ETIM kehittää ja ylläpitää yhtenäistä tuoteluokittelua teknisille tuotteille. Jokaiselle tuoteluokalle on määritelty tärkeimmät teknisen ominaisuudet, joiden avulla tuote voidaan määrittää ja toisaalta löytää juuri oikeat tekniset arvot omaava tuote.

Standardoitu tuotetietorakenne mahdollistaa tarkan ja yksiselitteisen tuotetietojen välittämisen erilaisten sovellusten välillä, mikä lisää tuotetietojen laatua sekä helpottaa tuotetietojen välittämistä toimitusketjussa.