DATE

Ajantasainen tuotetieto palvelee verkkokaupan asiakkaita

Ajantasainen tuotetieto palvelee verkkokaupan asiakkaita

Miten voi vastata asiakkaiden yksilöllisiin toiveisiin ja tehdä samalla tehokasta liiketoimintaa? PIM tehostaa verkkokauppaa ja helpottaa verkkokauppiasta bisneksen pyörittämisessä.

Martela pystyy hallinnoimaan monikielisiä tuotesisältöjä

Adeona PIM -ohjelmistoa on kehitetty jo 20 vuoden ajan, ja siinä on paljon ominaisuuksia, jotka auttavat verkkokauppaliiketoiminnan tarpeissa. Adeona PIMin tehokkuus ja helppokäyttöisyys on saanut valtavasti kiitosta asiakkailtamme. Esimerkiksi Hannele Peltonen, Martelalta kommentoi aihetta näin:

“Adeona PIM -palvelun avulla hallitsemme kaikkia tuote- ja palvelutietoja mm. tuoteintraa, verkkosivuja ja kuvapankkia. Tämä mahdollistaa monikielisten tuotesisältöjen hallinnan ja nopeuttaa huomattavasti markkinoille tuloaikaa. Lisäksi käyttäjälähtöiset tuotetiedot ja myyntimateriaalit vahvistavat brändimielikuvaa ja käyttäjäkokemus on hyvä tietojen helpon löydettävyyden ansiosta.”

Adeona PIMissä on uusia ominaisuuksia, jotka on kehitetty pitkälti vastaamaan juuri verkkokauppaliiketoiminnan tarpeita, esimerkiksi:

  • Älykäs “Smart Import ja export” -toiminnot helpottavat päämiehiltä tuotavan tuotetiedon tuomista ja massamuutoksia
  • Helppo valokuvien ja dokumenttien hallinta koko elinkaaren ajalta.
  • Konfiguroitava tuotetietomalli ja tuotekategoria

KoneBoss haluaa palvella asiakkaitaan ajantasaisella tuotetiedolla

Tarve tuotetiedonhallinnan keskittämiselle on tyypillistä yrityksissä, joissa tuotetietojen päivittäminen on työlästä mutta tärkeää.

Erinomainen esimerkki tuotetiedonhallinnasta on tukku- ja vähittäismyyntiliike KoneBoss Oy. KoneBossilla lähtösysäys tuotetiedonhallinnan kehittämiseen oli halu minimoida tiedonsiirron määrää ja palvella paremmin asiakkaita tilanteessa, jossa nykyiset resurssit eivät riittäneet tuotetietojen päivittämiseen riittävällä tehokkuudella.

Ratkaisuna Adeona PIM valjastettiin toimimaan toiminnanohjauksen ja verkkokaupan välissä integroiden KoneBossin tuotetietojen automaattisen päivityksen keskitetysti eri sidosryhmille.

KoneBossin markkinointipäällikkö Noora Laahanen kiteytti Adeona PIMin hyödyt:

  • Parempi asiakaspalvelu jälleenmyyjille ja loppuasiakkaille
  • Parempi työkalu myyjille kentällä
  • Jalostetun tuotetiedon siirtyminen verkkokauppaan integraation kautta

Ilman tuotetiedonhallintajärjestelmää verkkokaupan kasvattaminen on todella kovan työn takana. Kun tuotetiedot ovat oikeita, ajan tasalla ja antavat mahdollisimman paljon informaatiota asiakkaalle kuvien ja lisätietojen muodossa, saa asiakas luotettavan kuvan hankittavasta tuotteesta ja ostopäätös on helpompi tehdä. Hyvin ylläpidetty tuotetieto on asiakkaan palvelua, parantaa ostokokemusta ja luo verkkokauppiaan brändille lisäarvoa.

Lue myös

Perkko tuotetiedonhallinta
Asiakaskokemuksia

Perkko