Adeona PIM versiopäivitys 2024.4.0

Lokakuun versiopäivityksessä uutena toiminnallisuutena Adeona PIMiin tuodaan beta-versio Adeona AI Assistant -tekoälytoiminnallisuudesta, jolla voi suoraan Adeona PIMin käyttöliittymässä tehdä tekstien kielikäännöksiä, uudelleenmuotoiluja tai kielioppikorjauksia.

Lisäksi versiopäivityksen jälkeen on entistäkin helpompaa hyödyntää tiedostoja Adeona PIMissä, kun olemme lisänneet integroidun CDN-palvelun (Content Delivery Network).

Versiopäivityksessä mukana lisäksi toki lukuisia pienempiä uudistuksia ja parannuksia

Adeona AI Assistant – BETA-versio 

Tässä versiopäivityksessä on mukana beta-versio AI Assistant -tekoälytoiminnallisuudesta. AI Assistant–toiminnallisuuden beta-vaiheen versiolla voi tehdä suoraan PIMin tuotelomakkeella tekstien kielikäännöksiä, uudelleenmuotoiluja tai kielioppikorjauksia. Myöhemmissä PIM-versiopäivityksissä AI Assistantin toiminnallisuuksia laajennetaan ja parannetaan – kaikki kehitysideat ja toiveet ovat tervetulleita! 

Tiedostot: CDN (Content Delivery Network) julkisille tiedostolinkeille  

Adeona PIMiin on integroitu CDN-palvelu (Content Delivery Network), jonka avulla PIMiin tallennetut tiedostot voidaan tallentaa välimuistiin ja jakaa tehokkaasti muille järjestelmille, kuten verkkokauppa-alustoille, vaikkapa globaalisti geolokaation perusteella optimoiden. Tämä vähentää Adeona PIMin kuormitusta ja nopeuttaa esim. verkkokaupan tuotesivujen latausaikoja. Lisäksi CDN:n käyttö lisää joustavuutta verkkopalveluiden integroinnissa PIMiin. 

Dashboardit: uudet widgetit Info ja List 

Alkuvuonna 2024 julkaistu PIM Dashboard saa tässä versiopäivityksessä uusia ominaisuuksia. Dashboardeihin on lisätty uudet widget-tyypit Info ja Listaus. Info-widgetiin pystyy lisäämään ohjeita tai infoa muille PIM-käyttäjille. Listaus-widgetillä taas voit tehdä tuote- tai tiedostolistan. Lisäksi kaikkiin widgeteihin on lisätty mahdollisuus avata tulosjoukko suoraan table view -näkymässä. 


Tuotteet: tuotteen kloonaus 

Tämän versiopäivityksen myötä on mahdollista käyttöliittymässä luoda uusia tuotteita kloonaamalla olemassa oleva tuote.


Käyttöliittymä: parannuksia käyttöliittymänäkymiin ja -toimintoihin

Jatkossa tuote-editorissa näkyy pakollisuusmerkintä myös variaatiotuotteella, mikäli peritty (schemassa inherit always tai inherit if empty -määritetty) attribuutti on merkitty pakolliseksi assortment-tuotteelle. 

Tuote-editorin attribuuttityypin pop over -infotekstiin on lisätty attribuuttityypin attribute type tagt sekä channelit.

Lajitelmatuotteen (assortment) variations-välilehdellä voi valita näytettävien variaatioiden määrän.